Door op een foto te klikken krijgt u een vergrote weergave. De foto, vooral de scherpte, is dan echt van veel betere kwaliteit.

Op mijn beelden rust copyright (© advanduren) en ze mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor mijn schriftelijke toestemming is verleend.

vrijdag 26 juni 2020

Texel voorjaar (slot)

Ik zou met gemak nog een aantal blogspots over het voorjaar op Texel kunnen vullen, maar dan wordt het toch wat veel van hetzelfde gebied. Bovendien wil ik ook wel weer eens aandacht aan iets anders schenken of dat nou een ander gebied is of andere soorten zijn, voorraad genoeg.
In het slot van deze Texelse voorjaarsserie komen daarom nog een flink aantal soorten voorbij, waarbij vooral het accent ligt op vliegende vogels. Enkele soorten wil ik er daarbij uitlichten o.a. de kleine zilverreiger, de veldleeuwerik en de tureluur en daarnaast is het me eindelijk gelukt om redelijke opnames te maken van dat kleine, verdomde snelle rakkertje, het goudhaantje. Verder heb ik nog een soort gefotografeerd waarvan ik de determinatie niet rond krijg. Ik ken nagenoeg alle in Nederland voorkomende soorten wel, maar hier passen de aanknopingspunten niet bij elkaar. Diverse veldgidsen gaven mij geen uitsluitsel en als ik de foto's instuur bij waarneming.nl worden ze gedetermineerd als graszanger maar dit lijkt me uitgesloten. Hij komt nog het meest in de buurt van een bosrietzanger, de oogring en grootte doet dat vermoeden maar de teugel loopt dan weer door tot achter het oog en dat is bij de bosrietzanger en de kleine karekiet niet het geval en omdat ik hem niet heb horen zingen geeft dat ook geen uitsluitsel. Als iemand een suggestie heeft dan hou ik me aanbevolen.
Veel kijkgenoegen bij zien van deze foto's en hartelijk dank nog voor jullie reacties op mijn vorige Texelblog (klik hier)

Groet,
Ad



Kleine zilverreiger, onmiskenbaar door zijn zwarte poten en gele tenen. Een rank en sierlijk reigertje dat qua grootte het midden houdt tussen een grote zilverreiger en de veel kleineren koereiger.



In mijn eerste blog over Texel heb ik vooral foto's opgenomen van het vrouwtje bruine kiekendief.(vrouwen laat je uiteindelijk graag voorgaan, nietwaar) In dit blog aandacht voor het mannetje.
Zo zie je hem vaak, zwevend en speurend naar prooi boven de rietvelden of zoals hier in de duinen.



 Mannetje bruine kiekendief.



Mannetje bruine kiekendief.



Mannetje bruine kiekendief.



Mannetje bruine kiekendief.



Gezien de al hangende pootjes had hij hier al iets gezien tussen het duinstruweel.



En om de vrouwen niet helemaal te passeren in dit blog ook nog een panorama van een jagend vrouwtje bruine kiekendief boven de duinen.



Kluten zijn in het voorjaar vaste gasten van het waddengebied. Hier scharrelde er eentje, met enkele ontbrekende tenen, tussen de schelpen. Zo te zien had hij er weinig hinder van.



In de baltstijd kunnen kluten echt felle jongens zijn, ze gaan voor nagenoeg geen enkele andere wadbewoner opzij en al helemaal niet voor elkaar.



Als fotograaf zit je te wachten op zulke momenten, alleen had ik de foto's natuurlijk liever van voren genomen. Maar ach, zo zie je wel de mooie tekening van vleugels en rugdek.



Dat zie je zeker ook bij deze ekster aangevuld met de kenmerkende metaalglans in de veren. Hij vloog al te dicht bij de vegetatie om een fijne zachte achtergrond te krijgen. Het is altijd nog een wens om deze vogel in een centrale, symmetrische compositie met een zachte achtergrond te fotograferen.



Ben in de Slufter een hele tijd bezig geweest om de veldleeuwerik in de vlucht te fotograferen. Eerst vloog hij op grote hoogte, maar tijdens zijn zangvlucht kwam hij steeds dichterbij. Mooi zou je denken en dat is natuurlijk ook zo, maar hoe dichterbij hij komt hoe moeilijker hij in de focus te houden is. En vaak zie dat als je hem in de focus hebt dat de autofocus het net op het juiste moment niet bij kan houden.



Veldleeuwerik.



Veldleeuwerik.



Veldleeuwerik.



Veldleeuwerik. Tot slot lukte het om hem recht boven me redelijk dichtbij in beeld te krijgen.



Veldleeuwerik.



Bij de Petten liep een eenzame grutto te foerageren.



Grutto.



Bij het Renvogelveld zaten enkele goudhaantjes in de duindoorn. Samen met het vuurgoudhaantje de kleinste in Nederland voorkomende vogelsoort. Ze stonden al lang op m'n verlanglijstje dus die kans wilde ik me niet laten ontglippen. Ik ben uren bezig geweest en heb er honderden foto's van gemaakt, de meeste belandden in de prullenbak omdat ze of onscherp waren (ze zitten geen seconde stil) of er zat net weer een takje voor.



Goudhaantje.



Goudhaantje.



Goudhaantje.



Goudhaantje.



Op een gegeven moment lukte het me om er eentje vliegend in beeld te krijgen. Beetje jammer van die takjes in de linker vleugel (van hieraf gezien) en hij mocht nog iets scherper, maar daar moet je ontzettend geluk mee hebben als de vogel naar je toe gevlogen komt.



Goudhaantje.



Goudhaantje.



Het zijn kleine acrobaatjes tussen de takken.



Goudhaantje.



Deze tureluur leek zich even zo trots als een pauw te voelen.



Tureluur, ook in de vlucht zijn het prachtige vogels.



Tureluur.



Tureluur.



Tureluur.



Tureluur.



Tureluur, een eindje verderop landde hij op een duintje en kon ik nog net deze foto met z'n opgeklapte vleugels maken.



De vogel die ik niet 100% kon determineren. Ik hou het op een bosrietzanger, maar andere suggesties zijn welkom.



Bosrietzanger?



Deze kleine zilverreiger stond aanvankelijk bij een plasje in de Slufter.



Toen ik nog veraf was ging hij op de wieken en kwam mijn kant opgevlogen, een buitenkansje.



Ik kon een aantal leuke vluchtopnames maken.



Kleine zilverreiger.



Direct herkenbaar aan de  gele tenen.



Kleine zilverreiger.



Graspieper.



In (veel mooier) warm licht kon ik deze graspieper fotograferen.



Roodborsttapuit mannetje, een soort waar het redelijk goed mee gaat, in tegenstelling tot het paapje waar hij veel op lijkt.



Een andere soort waar het ook heel slecht mee gaat is de tapuit, vooral door gebruik aan geschikte nestplaatsen t.w. konijnenholen. De afname van de konijnenstand is daar de oorzaak van.



Tapuit mannetje, opvallend is het verenkleed dat duidt op het najaar terwijl de foto's in het voorjaar (april) genomen zijn. De natuur is soms ondoorgrondelijk.



Tapuit.



Om het blog met best veel vluchtfoto's af te sluiten hier nog een paartje vliegende bergeenden.

Slotwoord: Pfff, een blogpost die weer erg lang is, ik hoop dat het niet verveeld heeft. Maar zoals ik in het begin aangaf wilde ik het voorjaar Texel hiermee afsluiten. Bovendien was het weer eens onmogelijk om keuzes te maken. Volgende keer een serie over het bezoek aan een fotohut wat ik een enkele keer ook graag mag doen en waarbij ik vooral aandacht besteed aan de appelvink.
Tot dan.

44 opmerkingen:

  1. Hoi Ad,
    Wat een schitterende foto's heb je daar op Texel gemaakt.
    Fantastisch om zoveel soorten vogels te zien. En zo ontzettend knap hoe je ze hebt weten te fotograferen.
    Zelfs vliegend!! Die zilverreiger op foto 41 tm 45 vind ik heel erg mooi. En wat mooi zijn ook die baltsende kluten. En dat goudhaantje en grutto vind ik ook erg mooi.
    Maar begin nu te begrijpen dat het moeilijk kiezen was en je daardoor geen keuze kon maken, want ze zijn allemaal super genomen. Een mooie serie. Complimenten Ad!!

    Groeten, Marco

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marco,

      Ja, Texel is bij uitstek een geschikt eiland als je vogels en vogelfotografie houdt. Vliegende vogels blijft een uitdaging, veel gaat er in de prullenbak, maar als het lukt is de voldoening groot. Dank je wel voor je fijne reactie en compliment.

      Groeten,
      Ad

      Verwijderen
  2. Hai Ad,

    Een aantal hele fraaie soorten en daarmee laat je toch weer zien hoe mooi Texel is. Zo kleine zilverreiger is natuurlijk wel een hele lekkere vangst, zeker als de vogel mooi langs komt vliegen. Meestal vliegen ze toch van je af. De vliegbeelden van de kiekendief vind ik wat minder. Niet zozeer omdat in een vorig blog je die prachtige beelden had, maar meer die enorm scherpe lucht. Wat dat betreft heb je bij de zilverreiger en de leeuwerik een veel mooiere achtergrond. Knappe serie overigens van de leeuwerik, want uit ervaring weet ik dat dit niet zo simpel is, als wat jij hier doet lijken. Vooral die van de onderkant zijn super. Gefeliciteerd met je goudhaantjes. Een hele lastige soort en je hebt hem er toch knap opstaan. Een soort die je enorm kan frustreren, maar als het dan eindelijk lukt, dan ben je ook blij met de resultaten. Mooi gedaan en lekker dat je er een heel aardig vliegbeeld bij hebt zitten. Daar mag je zeker tevreden mee zijn. De laatste foto van de bergeenden had ik persoonlijk achterwege gelaten. Die is toch echt minder dan de rest. Blog is lang, maar ik zie het graag dus je doet mij er zeker een plezier mee.

    Groet,
    René

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi René,

      Ja, dat weet jij als geen ander hoe mooi Texel is. Het mannetje bruine kiek is inderdaad wat minder dan het vrouwtje van de vorige keer, maar dat was eigenlijk abnormaal hoe dichtbij ik die toen kon fotograferen, dat maak je niet snel mee. De lucht is wel licht (hard) maar op mijn monitor zeker niet overbelicht. En jammer genoeg waren er geen wolken, dat fotografeert natuurlijk een stuk prettiger. Dank je wel voor je positief kritische reactie, voor mij weer goede leermomenten. Ik denk dat je gelijk hebt v.w.b. die laatste foto, hij is inderdaad wat minder.

      Groeten,
      Ad

      Verwijderen
  3. Hallo Ad,
    Mooie soorten weer hoor die je hebt vastgelegd op Texel.
    Wat een beauty is het mannetje Bruine Kiekendief toch, net zoals de Kluut. De Kluut zie je bij mij in de buurt toch niet vaak.
    Knappe serie ook van de Veldleeuwerik, gaaf die baltsvluchten.
    En goed gedaan de Goudhaan, die wil echt nooit even stil zitten. Je foto's van de Tureluur vind ik ook prachtig.
    Het lijkt mij geen Bosrietzanger, maar wat dan wel? Veel soorten lijken ook zoveel op elkaar en als je geen zang hoort kunnen ze je flink op het verkeerde been zetten.
    Schitterende foto's van de Kleine Zilver.
    Groet Bert

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Bert,

      Leuke reactie, bedankt daarvoor. Je hebt gelijk dat zo'n vogel met kenmerken van diverse soorten heel lastig te determineren is als je hem niet hebt horen zingen, maar het weerhoudt mij er niet van om er dan toch foto's van te maken. Kan dan een leuk discussiepunt opleveren, maar tot nu toe ben ik er nog niet uit.

      Groeten,
      Ad

      Verwijderen
  4. Hoi Ad, mooie serie vogels. Goudhaantje is heel erg leuk. De bruine kiekendief heb ik alleen nog maar een keer op vakantie gezien. Kleine karekiet zou ook mogelijk zijn bij die bosrietzanger. Ik ben ook vaak in hetzelfde gebied te vinden, in de moer, zie je ook vaak hetzelfde. Als we maar genieten dat is het belangrijkst. Fijne zondag groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Caroline,

      Dank je voor je reactie. De bruine kiekendief komt in Nederland best veel voor, je hoeft er niet speciaal voor naar het buitenland op vakantie. Kleine karekiet, lijkt me niet omdat het streepje (teugel) achter het oog doorloopt en dat heeft de kleine karekiet niet. Maar erg bedankt voor je suggestie. Ja, met de camera in de natuur, er is niks mooiers.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  5. Jaloersmakend mooi, Ad, al die vluchtfoto's.
    Heelkundig dat jij ze er zo haarscherp op kunt krijgen, tot aan dat kleine goudhaantje toe! De hele serie van de goudhaan vind ik trouwens prachtig.
    Verder is het al jaren een droom van mij om een ekster met die prachtige fluoriserende gloed zo op de plaat te krijgen. Schitterende foto; de achtergrond denken we gewoon weg.
    Een prachtig blog, Ad.

    Hartelijke groet, Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Corrie,

      Zo, dat is een groot compliment. Het vergt wel veel oefenen waardoor je natuurlijk ook ervaring krijgt met die vliegende vogels. Als je een beetje het gedrag kunt voorspellen kun je er wat op anticiperen, maar het blijft lastig. Die achtergrond van de ekster moet beter kunnen, we blijven het proberen. Dank voor je reactie.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  6. Hallo Ad
    natürlich ist der Post nicht zu lang sondern eine Bereicherung für jeden der Tiere und Vögel Fotografiert, hier kann man sich anschauen was möglich ist und wie schön deine Flugfotos sind
    der Goldhahn ist mein Favorit.besonders schön
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Frank,

      Danke sehr dass du meine Flugfotos schön findest. Der Golghahn hat mich einige Jahren gekostet um ihn fotografieren zu können. Danke auch fürs Kompliment.

      Grüsse,
      Ad

      Verwijderen
  7. Hoi Ad.
    Mooie serie vliegbeelden, je moet het dan net geluk hebben omdat je alles in de gaten moet houden wat er voorbij komt vliegen. Kleine Zilverreigers moet je ook geluk hebben omdat je deze soort weinig ziet. Ook mooie beelden van de Goudhaantjes, zijn moeilijk te fotograferen, sommige blijven hier hangen en andere vertrekken weer. Zal je zeker blijven volgen.
    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Loes,

      Ja, je moet alert zijn en snel reageren bij vliegbeelden. Het was een buitenkansje dat die kleine zilverreiger mijn kant op kwam vliegen zodat ik hen van redelijk dichtbij kon fotograferen. Leuk dat je me blijft volgen en bedankt voor je reactie.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  8. Hoi Ad,
    Mijn eerste reactie is zo maar weggevlogen, spoorloos. Daarom nu een tweede poging. Je komt met een hele reeks vliegbeelden waar je best tevreden mee mag zijn. Prima scherpte, mooie soorten. De zilverreigers vind ik het mooist, de leeuwerik het knapst. Dat kleine vogeltje in de vlucht toch scherp vast leggen zal wel wat moeite gekost hebben. De ekster laat zich bij jou van een hele mooie kant zien. Het zijn vaak krengen, maar mooi zijn ze wel. Ook het goudhaantje staat er fraai op. Ook al weer knap werk bij dit kwikzilverige vogeltje. Graspiepers, roodborsttapuiten en in het voorjaar tapuiten zijn door mij regelmatig geziene bezoekers van het duingebied. Bij het zien van al jouw beelden van Texel kan je als vogelliefhebber alleen maar enthousiast worden over dit eiland.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kees,

      Merkwaardig dat je reactie zomaar verdwijnt, misschien ligt het aan jouw instellingen en houdt het verband met je lightbox. Als ik op jouw blog een reactie intik en ik open een foto voordat ik de reactie verzonden heb ben ik de tekst ook kwijt. Is mij een paar keer overkomen, maar nu weet ik dat en houd ik er rekening mee. Het viel inderdaad niet mee om die veldleeuwerik in de focus te krijgen en te houden, veel onscherpe beelden en foto's waar niks op staat. Daar in de duinen zul je ongetwijfeld een aantal soorten vaker zien, de tapuit is hier in het zuiden wel bijzonder. Leuk dat je enthousiast wordt over Texel, het is er fantastisch voor de vogelliefhebber/fotograaf, maar dat geldt, vind ik, voor het hele waddengebied. Bedankt voor je reactie.

      Groeten,
      Ad

      Verwijderen
  9. Hallo Ad, wat een heerlijke tijd moet dat zijn geweest op Texel met zo'n diversiteit aan vogels. Knap dat je zoveel in vlucht hebt kunnen vastleggen en kraakhelder en zo scherp! Goudhaantje zo snel en jouw lukt het om hem zo mooi op de foto te zetten. Super. De kiekendief is geweldig en de strandleeuwerik helemaal geweldig. Zo bijzonder als ze aan het firmament hun gezang laten horen. Het ultieme zomergeluid voor mij.
    Ook de kleine zilverreiger staat er fraai op. Ook de tapuit een favoriet van mij. Jammer dat het door het afnemen van konijnen deze vogel ook in de problemen komt.
    Groeten, Roos

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Roos,

      Texel is inderdaad fantastisch, we gaan er als het enigszins kan meermaals per jaar naar toe. Ik neem aan dat je met strandleeuwerik de veldleeuwerik bedoelt, ze zingen vaak hoog in de lucht en laten zich dan als aan een parachute naar al zingend naar beneden vallen. Ja, tapuiten zien wij hier niet veel in onze contreien. Bedankt voor je leuke reactie.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  10. Geweldig mooi Ad dit mis ik wel met 1 oog is vogelfotografie niet mogelijk je sluit je omgeving af als je in de lens kijkt dus je mist het aan en afvliegen behoorlijk. maar ik geniet bij jou want dit is super.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat ik je hiermee een plezier doe Bas. Ik wist niet dat je visueel beperkt was, met een oog is het inderdaad wat lastig om vogels te fotograferen, ik kijk vaak met een oog door de zoeker terwijl ik met het andere oog de omgeving in de gaten houd. Maar gelukkig zijn er voor jou nog talloze andere mooie natuuronderwerpen om te fotograferen en ik zie op je blog dat jullie daar volop van genieten.

      Groeten,
      Ad

      Verwijderen
  11. Hoi Ad,
    Nee, je blog is zeker niet te lang. Het verveelt geen moment. Petje af voor de prachtige vliegbeelden. Goed van scherpte en ook de belichting mankeert weinig aan. Ik moet nog een hoop leren en vooral veel oefenen, maar dat is altijd leuk. Vooral de vliegende veldleeuwerik moet een hele uitdaging geweest zijn. Aan dit soort klein spul begin ik nog maar even niet. Een soortgelijke vluchtfoto van een goudhaantje is mij ook een keer gelukt. Een toevalstreffer, maar toch was ik daar toen ook blij mee. Het zijn snelle rakkers en het is al knap als je daar een paar geslaagde stilzitfoto's van kunt maken. Ze vinden en dan volgen en focussen is al moeilijk genoeg. Mooie serie.
    Groet, Dick

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Dick,

      Gelukkig dat het je bleef boeien ook al was het wat lang. Die veldleeuwerik daar ben ik wel even mee bezig geweest ja, veel onscherpe beelden en foto's waar niks op stond, volle prullenbak dus. Ach, zoveel als jij misschien nog moet oefenen voor vluchtbeelden, zoveel moet ik nog oefenen voor die mooie zachte macro's met fantastische achtergronden. Zo heeft ieder z'n specialiteit en dat houdt het geheel ook boeiend. Ik heb de laatste tijd overigens best veel met de macrolens geoefend, wellicht dat ik binnenkort eens een blogje van maak. Bedankt voor je reactie.

      Groeten,
      Ad

      Verwijderen
  12. Hoi Ad,
    Wow, wat een weelde aan vogels!!! Prachtige series van de kleine zilverreiger, maar ook van de tureluur, schitterende vluchtbeelden. Maar de foto's van baltsvlucht van de veldleeuwerik zijn ook schitterend. Ik snap niet hoe je het voor elkaar hebt gekregen zulke mooie foto's te maken van het vuurgoudhaantje, geweldig! Mooi ook je grutto's. De tapuiten en piepers ook wonderschoon. De serie van de bruine kiekendief uiteraard ook jaloersmakend. Al had je de ekster misschien lieve andersom, dit is wel een fraaie foto, vind ik tenminste. wat een supermooie kleuren heeft ie toch. De foto's van de kluten zijn ook al zo mooi, man, man het houdt niet op! Ik heb genoten, maar dat begreep je al, denk ik ;-)
    Groetjes,
    Maria
    p.s. ik kan je niet helpen aan determinatie van die tjiftjaf/fitis - achtige vogel..helaas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Maria,

      Het heeft bij mij ook lang geduurd voordat ik eindelijk eens wat foto's van het goudhaantje kon maken, dit keer was ik er uren mee bezig. Het is overigens geen vuurgoudhaantje, het vuur moet ik ook nog eens zien te vinden. Leuke reactie weer op alle soorten en dat je me niet kan helpen met determineren maakt niet uit, bedankt in elk geval dat je een poging gedaan hebt en tevens bedankt voor je complimenten.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  13. Hoi Ad
    wat een mooie foto's zijn dit top.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat een mooie serie, wat is het daar op Texel toch mooi. Wie weet kom ik daar ook nog een keertje.
    Ik vind je foto's allemaal super, heel knap al die vogels in vlucht. Vooral die veldleeuwerik, die is toch best lastig te kieken. Ik ben helemaal weg van het goudhaantje, wat een mooie lichtval...het beestje springt er echt helemaal uit. De trotse tureluur vind ik ook gaaf.
    Een heel mooi blog, en het verveelde geen moment hoor.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Moet je beslist doen Ghita, een keertje naar Texel gaan en je komt er gegarandeerd terug. Er is altijd wat te beleven, ook op gebied van landschapsfotografie. En alles is met de fiets bereikbaar, die je daar ook makkelijk kunt huren. Veldleeuwerik is inderdaad lastig in de vlucht, maar het is te doen. Goedhaantje was ik ook wel blij mee, was er al jaren naar op zoek. Dank je voor je reactie en compliment.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  15. Hoi Ad,

    ........................ ik ben er eigenlijk helemaal stil van! Heb eerst eens in alle rust alles langs laten gaan en daarna nog eens in alle rust alles bekeken. Wat een weelde al deze vogels. Ik vind de lucht bij je kiekendief niet te hard hoor en deze kiek komt ook nog mooi en scherp over. Wat een prachtige gelegenheid om deze zo mooi te kunnen fotograferen (in je vorige blog was vrouwtje dichterbij) maar ik zit hier echt van te genieten.

    Geweldig ook dat je zoveel vogels in vlucht kon fotograferen. De kleine zillie is daar ook een prachtig voorbeeld van. Metaalglans in staart ekster ook heel mooi weergegeven :-)))) En ja, ook heel jaloersmakend is de serie van het goudhaantje 💚💚 Zo gaaf dit en zo mooi kunnen platen wauw..... De Veldleeuwerik is ook al zo'n prachtig voorbeeld en zucht....... die had ik maar wat graag zelf gemaakt hahahaha..... Actie van de kluten is ook een fraaie actie 😀
    Onbekende vogel zou je eens aan Loes www.Loes-willebrand.blogspot.nl moeten vragen, want die heeft ook bosrietzanger en weet heel veel van vogels.
    Graspieper en tureluur ook heel mooi en als topper een paar prachtige foto's van de Tapuit.
    Ik heb werkelijk heerlijk zitten genieten. Mijn complimenten Ad.

    Groetjes,
    Helma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Helma,

      Zoals je wellicht gezien hebt ben ik de laatste tijd aan het proberen me wat te specialiseren in het fotograferen van vliegende vogels. Leuk om te lezen dat dat gewaardeerd wordt. Het is geen gemakkelijke tak van de vogelfotografie, maar mijn camera en lens lenen zich daar uitstekend voor en goed gereedschap scheelt echt een slok op een borrel. Dat goudhaantje was al een lange wens van me, zag ze soms wel, maar meestal waren ze ook al snel weer weg. Daar bij het Renvogelveld tussen de duindoorns ontdekte ik er enkele die daar bleven rondhangen en dat was mijn kans. Dank je voor je lovend commentaar, ik doe m'n best om meer leuke blogs te maken.

      Groetjes,
      Ad

      Verwijderen
  16. Un reportaje espectacular, me han gustado mucho todas las fotos. Enhorabuena Ad, un abrazo desde el norte de España.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you for your comment and for the compliment Germán.

      Greetings from the Netherlands,
      Ad

      Verwijderen
  17. Z przyjemnością zaglądam na Twój blog i oglądam zdjęcia ptaków.
    Najbardziej podoba mi się sowa błotna w tytule! Jest doskonała!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you for your reaction and following me Ludmila. The brown owl in my header is a short-eared owl.

      Greetings,
      Ad

      Verwijderen
  18. your Site is very nice , and it’s very helping us.. this post is unique and interesting, thank you for sharing this awesome information

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Thank you for providing this information

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Very useful advice within this article!
    Thanks a lot

    GTU

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Very useful and interesting.

    http://virtuelcampus.univ-msila.dz/factech

    BeantwoordenVerwijderen
  22. This site seems to inspire me a lot. Thank you

    http://virtuelcampus.univ-msila.dz/factech

    BeantwoordenVerwijderen
  23. very nice information really like it if you want to read more like this please



    http://virtuelcampus.univ-msila.dz/factech

    BeantwoordenVerwijderen