Door op een foto te klikken krijgt u een vergrote weergave. De foto, vooral de scherpte, is dan echt van veel betere kwaliteit.

Op mijn beelden rust copyright (© advanduren) en ze mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor mijn schriftelijke toestemming is verleend.

vrijdag 31 december 2021

Jaaroverzicht 2021 (deel 1)

Nadat ik al sinds 2016 niet meer mee heb gedaan met het jaaroverzicht, leek het me wel leuk om weer eens een jaaroverzicht samen te stellen. Het kwam er voorgaande jaren eenvoudigweg niet van om alle foto's die ik maakte op tijd te beoordelen, te selecteren en te bewerken voor het jaaroverzicht. Behoudens dat ik dit jaar beduidend minder foto's maakte, door corona gingen we dit jaar minder op vakantie en voor een belangrijk deel moet ik het daar toch van hebben, was bovendien mijn telelens ruim twee maanden in reparatie. En ook dat heeft ertoe bijgedragen dat mijn productie dit jaar een stuk lager was. Positieve kant van dit verhaal is dat ik daardoor meer tijd had om mijn portfolio eens goed door te spitten en een flink aantal van de geselecteerde foto's te bewerken. Desondanks was, en is, het toch een hele klus en moet ik mijn jaaroverzicht noodgedwongen in tweeën splitsen om wat meer tijd te hebben om de rest te bewerken. Daarom hier alvast het overzicht van het eerste halfjaar. Het tweede halfjaar volgt in januari. 

Veel kijkplezier, ik zie uit naar jullie jaaroverzichten en bedankt nog voor de reacties op mijn vorige blog over de beflijsters (klik hier)                      Verder wens ik je een fijne jaarwisseling en een supergoed 2022 met veel fotografische hoogtepunten.

Groeten, Ad


J A N U A R I

In januari heb ik me o.a. bezig gehouden met tuinvogelfotografie en dan vooral met vliegende vogels. Weliswaar geen spraakmakende soort deze koolmees, maar ik vond dat hij wel lekker meewerkte. Door een wat langere sluitertijd, 1/1000 sec. is nog best lang voor vliegende vogels, kreeg ik nog wat "beweging" in de vleugels. De iso-waarde had ik ingesteld op 2000.


Tijdens een rondje door de polders bij Rosmalen trof ik dit paartje patrijzen. Ze zijn erg schuw, drukken zich meestal gelijk in het gras en pas na lang wachten krijg je ze weer te zien, maar ze blijven je continu in de gaten houden. Links het mannetje met de rode wijnvlek op z'n borst.


                                                                                                     F E B R U A R I

In februari heb ik me fotografisch vooral bezig gehouden met tuinvogels onder winterse omstandigheden. Tijdens een sneeuwbui kon ik deze roodborst vliegend vastleggen. Veel foto's belandden in de prullenbak, ik wilde perse de vleugels in een mooie houding erop hebben en ook de pootjes. De sluitertijd bedroeg 1/2000 sec. op iso 400 en diafragma f2.8


                                                                                                          M A A R T

In maart was ik o.a. in de Groote Peel. Deze Schotse hooglander liep in het gebied zo dicht bij de weg dat ik met m'n 600 mm. niets anders kon dan een kopportretje maken. Ik vond het prima, het licht viel lekker tussen de haren op z'n kop terwijl het oog mooi zichtbaar bleef.


Eind maart waren we enkele dagen op Texel waar ik bij Utopia deze vliegende scholekster kon fotograferen. Eveneens een "gewone" soort, maar toch krijgt hij hier even voorrang boven de zwarte zeekoet die ik daar toen ook fotografeerde omdat ik daar destijds al een een volledig blog aan wijdde. (klik hier)


Tijdens dezelfde vakantie op Texel zag ik bij de Volharding vanuit de auto plotseling deze rode wouw vliegen, voor Nederlandse begrippen een bijzondere waarneming. Ik heb de auto meteen aan de kant gezet, eruit gesprongen en foto's gemaakt. Het was nog vroeg op de morgen, we hadden net onze koffie op, maar deze dag kon al niet meer stuk.Hij kwam steeds lager vliegen en omdat het zo bijzonder was heb ik er hier twee foto's van opgenomen.


Maar het lot was ons gunstig gezind, op diezelfde dag eind maart kon ik ook nog een mannetje bruine kiekendief fotograferen met prooi. Hij kwam ineens vanachter een duin aanvliegen met een half konijn in z'n klauwen. Dan is het een kwestie van snel reageren.

Liefst vijf foto's in maart, maar omdat ik voor februari slechts een foto had permitteer ik me voor deze en volgende maanden wat compensatie. Het blog zou anders ook wel erg kort worden.


                                                                                                            A P R I L

Ik had in het verleden al wel eens regenwulpen gefotografeerd, maar nooit van zo dichtbij. Tijdens een rondje door de Groote Peel stond bij de rand van een plas een groepje regenwulpen. Prachtige vogels zijn het met hun kenmerkende donkere strepen op hun kop. Behoudens dat ze ook kleiner zijn is dit het belangrijkste kenmerk en het verschil met de "gewone" wulp.


In april ben ik ook met mijn Helios lens in de tuin aan het experimenteren geweest. Er staan enkele paarse en witte kievitsbloemen en ik heb lang gezocht naar een goede compositie met een fijne onscherpte in voor- en achtergrond. Met het licht dat door de klimop heg viel creëerde ik de dromerige sfeer met de bokehbollen. 


Op een andere plek aan de rand van de Groote Peel ontdekte ik tijdens een fotowandeling deze koekoek. Op deze plek volgde ik vorig jaar een paartje grauwe klauwieren waar ik eigenlijk voor ging. Die zaten er nog wel, maar op een dusdanige plek dat je er bijna niet bij kon komen. Deze koekoek was als alternatief een cadeautje. Ik maakte er veel foto's, er was totaal geen dekking, ik ben er heel voorzichtig naar toe geslopen en op een gegeven moment zat hij op nog geen twee meter voor me in het gras. In 2022 wil ik hier nog een apart blog aan wijden.


Vroeger dacht men wel dat een koekoek in de winter een sperwer werd, maar dit is echt een (mannetje)sperwer. Hij zat in onze achtertuin in een Gleditsia Sunburst waarvan je de kleuren op de achtergrond ziet. Te dichtbij voor mijn telelens om hem er helemaal op te krijgen.


Een andere bezoeker aan onze tuin was dit oranjetipje. Hier zit het op een afgeknipte tak van een vlinderstruik waar het langere tijd bleef zitten. Waarschijnlijk kwamen er sappen uit de tak die opgelikt werden. De paars-roze kleur op de achtergrond is een bloem van de vlinderstruik. Deze en meer foto's maakte ik uit de hand met een telelens op 600 mm. Het hoeft dus blijkbaar niet altijd een macrolens te zijn voor dit soort fotografie.


Ook weer in de Groote Peel ontdekte ik enkele konijnenholen en bij een ervan hield zich steeds deze tapuit op. Ik kon hem door de dode heidepollen heen fotograferen waardoor de voorgrond onscherpte ontstond.


                                                                                                           M E I

Alweer aan de rand van de Groote Peel, sjonge jonge ik merk nu pas hoe vaak ik daar eigenlijk geweest ben vooral doordat we wegens corona nauwelijks op vakantie geweest zijn. Ik ontdekte er enkele beflijsters. In een eerder blog besteedde ik daar uitvoerig aandacht aan. (klik hier)


In de Luijsen in België, een onderdeel van natuurgebied Kempen-Broek ben ik de afgelopen tien jaar veelvuldig gekomen. Dit jaar was dat door corona en daarmee het sluiten van de grenzen een stuk minder. Toen het weer even mocht kon ik daar deze fuut fotograferen. 


In mei zag ik op waarneming dat er al enige tijd een blonde ruiter was gesignaleerd in een nieuw ontwikkeld natuurgebied bij een dode tak van de Maas in Limburg. Ik wil daar nooit meteen op af om het risico te vermijden dat de vogel inmiddels gevlogen is en omdat ik een hekel heb aan het massaal achter een vogel aanjagen. Toen hij na een week nog gemeld werd en de grootste drukte was geluwd ben ik er naar toe gegaan en kon in alle rust foto's van deze prachtige ruiter maken.


Blonde ruiter, ik wil er nog een keer een serie aan wijden. In het gebied liepen ook veel ganzen waarvan je de aanwezigheid ook op deze foto kunt zien. Omdat het een nieuw ontwikkeld gebied is zaten er ook kleine plevieren en oeverlopers.


                                                                                                    J U N I

Wederom een foto die door corona tot stand gekomen is. Je kon weinig weg en daarom was fotograferen met de macrolens in eigen tuin een leuk alternatief. Het resultaat een zandlelie met herhaling in de achtergrond. Het bloempje is niet groter dan 0,5 a 1 cm.


In juni waren we op vakantie in Drenthe op de grens met Groningen. In de Oostpolder vliegen vaak moerassterns, de witwangstern komt er voor en een enkele keer wordt er de witvleugelstern gezien. De foto is van vrij ver gemaakt en een flinke crop en ik ben er niet helemaal zeker van of dit nou de witvleugelstern is of een zwarte stern.


Tenslotte, toen we terug kwamen van een (foto)tochtje bij het Lauwersmeer ontdekte ik tijdens het langsrijden in de Bantpolder een kemphaan in zomerkleed. Natuurlijk stop je daarvoor en terwijl ik foto's stond te maken, wat natuurlijk niet onopgemerkt blijft, stonden er in een mum van tijd een horde fotografen om me heen. Maar snel doorgereden.

Slotwoord: 2021, een jaar waarin ik minder op stap ging dan voorgaande jaren. Het is niet omdat ik minder inspiratie heb o.i.d., maar zonder negatief te willen eindigen moet ik helaas vaststellen dat het allengs minder wordt met de vogels en de natuur in z'n algemeenheid. Van mijn vaste stekken kwam ik voorheen zelden  thuis zonder een foto gemaakt te hebben, tegenwoordig is dat meer regel dan uitzondering. Desondanks kon ik in 2021 een aantal mooie soorten fotograferen zoals de rode wouw, de regenwulp, de zwarte zeekoet, de beflijster en de blonde ruiter. En tenslotte nog een kemphaan in zomerkleed. Ook voor het tweede halfjaar heb ik nog een aantal leuke soorten in petto. 2021 kan ik daarom toch beschouwen als een geslaagd fotografiejaar.

Tenslotte bedank ik iedereen voor de moeite om het afgelopen jaar mijn blogs te bekijken en voor het achterlaten van een leuke reactie. 

31 opmerkingen:

 1. Ja Ad hier mag je toch wel heel trots op zijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bas,

   Dank je wel voor je positieve reactie.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 2. Hallo Ad,
  Het is je gelukt om een fraai overzicht samen te stellen. Stuk voor stuk zijn het platen die het bekijken waard zijn, hoe verschillend ze ook kunnen zijn. Bij het samenstellen is het altijd weer leuk om een aantal momenten nog eens opnieuw te beleven. Je merkt dan ook dat je soms vaak in een bepaald gebied geweest bent, maar dat de variatie desondanks groot kan zijn. Ik ervaar dat in ieder geval jaarlijks in de AWD.
  Ik hoop dat je een aantrekkelijk 2022 tegemoet gaat en dat je in goede gezondheid weer veel aantrekkelijke ervaringen in de natuur zult hebben.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,

   Ja, het is, althans dat vind ik, bij het samenstellen van een overzicht belangrijk dat je een beetje variatie in de beelden krijgt. Dat betekent niet automatisch dat je steeds de beste foto's selecteert, maar leuk dat je vindt dat ik erin geslaagd ben een fraai overzicht samen te stellen, dank daarvoor. Bij het samenstellen gaan je gedachten inderdaad vaak terug naar de momenten van de making-off, je beleeft het a.h.w. weer opnieuw, eveneens een leuk aspect van het bewerken en bloggen.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 3. Hoi Ad,
  Allereerst de allerbeste wensen en alle geluk en gezondheid voor 2022!!

  Een prachtig overzicht. Fantastisch om weer terug te zien.
  Die fuut met zijn gespreide vleugels vind ik echt super mooi.

  Groeten, Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,

   Dank je, een aantal foto's had ik nog niet eerder gepubliceerd en van diverse soorten wil ik nog een afzonderlijke serie maken. Leuk dat jij de fuut uitkiest, ben ik toch blij dat ik hem geselecteerd heb, twijfelde even of ik hem in het overzicht op zou nemen.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 4. Hallo Ad
  eine Jahresübersicht ist glaube ich nicht so einfach, welches Foto wählt man aus und welches nicht..? ich habe Dein ganzes Jahr mit viel Freude verfolgt und finde Deinen Rückblick sehr schön.
  Ein tolles neues Jahr2022 mit viel Gesundheit und tollen Fotomomenten...
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Frank,

   Een jaaroverzicht is inderdaad een proces van wikken en wegen, je bent lang bezig, althans ik, met selecteren voordat je uiteindelijk de foto's hebt die het moeten gaan doen. Maar wel leuk om te doen ook al kost het dan veel tijd. Dank je dat je in 2021 mijn blog trouw gevolgd hebt en dat je het eerste halfjaaroverzicht mooi vindt.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 5. Het eerste deel van je jaaroverzicht is prachtig geworden. Ik probeer altijd gelijk na elke maand de topper er uit te halen en die stop ik dan al in mijn mapje voor het jaar overzicht. Je kan het maar alvast klaar hebben...;-) Ondanks dat je niet met vakantie bent geweest is je tuin een prachtig plekje, wat heb je daar mooi foto's weten te nemen.

  Voor 2022 wens ik je ook al het goeds, veel gezondheid en vele mooie foto momenten.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Yvon,

   Inderdaad, een goede methode om na elke maand alvast een of enkele toppers in een mapje apart te zetten, maar ik loop vaak zover achter met het selecteren en ook bewerken van m'n foto's dat ik meestal pas na verloop van tijd aan toekom en pas dan zie welke foto's potentiële kandidaten zijn voor een jaaroverzicht. Onze tuin, een andere hobby van me, fungeert vaak als plekje als het even wat rustiger is in de natuur, tuinvogels zijn er altijd wel, maar ook als ik even wat minder tijd heb. Dank je voor je reactie.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 6. Hoi Ad.
  Ook de beste wensen en 'n gezond 2022.
  Zijn toch weer mooie opnames, zie wel meer over 'n jaaroverzicht is altijd leuk om te maken vooral nu met het slechte weer.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,

   Dank je. zeker is het leuk om een jaaroverzicht te maken al kost het vel tijd, maar inderdaad met het slechte weer is het een fijn alternatief voor het veldwerk.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 7. Allereerst wil ik jou een goed, gelukkig en gezond 2022 wensen. Wat een mooi overzicht, veel vogelfoto's die allemaal geweldig zijn. Op de koekoek en beflijster ben ik wel jaloers, die wil ik zelf ook nog wel eens zo mooi vastleggen. Verder vind ik het portret van de Schotse hooglander geweldig. En de tuinfoto's van de vogels, zeker die in de winterse setting zijn top. Heerlijk als je in je tuin zulke bezoekers krijgt.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ghita,

   Ja, ondanks diverse zijstapjes afgelopen jaar blijven mij toch de vogels het meeste trekken. Kan ook bijna niet anders als je al vanaf je elfde met vogels bezig bent, ik ben bijna met veren geboren. Koekoek en vooral de beflijster waren wel hoogtepunten, maar ik heb voor het tweede halfjaar nog enkele leuke soorten in petto. Ja, in onze tuin zijn we eigenlijk ook wel jaarrond met vogels bezig. Dank je voor je enthousiaste reactie.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 8. Ha Ad,
  wat een schitterende serie laat je hier zien. En niet uitsluitend vogels - waarvan mijn favoriet het roosborstje opvliegend in de sneeuw is - maar ook verrassende andere beelden. Het kopportret van de Schotse hooglander is top en ook je foto's uit de tuin mogen er zeker zijn. Kievitsbloem met fijne bokeh, oranjetipje en zandlelie zijn prachtig.
  Ik verheug me al op je deel twee.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Corrie,

   Ja, ik heb in elk geval geprobeerd het overzicht wat afwisselend te maken en niet alleen vogels op te nemen. Die Schotse hooglander valt kennelijk in de smaak, recent nog maakte ik daar in mooi avondlicht nog een serie van. Wil ik 2022 in een blog opnemen. Dank je voor je fijne reactie.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 9. Jeetje Ad, wat een schitterend (half)jaar overzicht! Je foto's zijn stuk voor stuk even mooi.
  De foto van de Schotse hooglander is echt super geworden, net zo als de foto van het roodborstje en de koekoek. Ik kijk uit naar het 2e deel van je jaaroverzicht.

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Annette,

   Dank je, ik heb er in ieder geval m'n best op gedaan om er iets moois van te maken en volgens jou is dat ook gelukt. Het tweede halfjaar ben ik volop mee bezig, probeer ik in elk geval in januari nog klaar te hebben. Dank ook voor je complimenten.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 10. Hallo Ad,
  Wat een prachtig eerste deel van je jaaroverzicht is dit geworden.
  De hoogtepunten vind ik de Roodborst van Februari, De Schotse Hooglander van Maart ( Wauw wat een topplaat! ), de Regenwulp van April, en de Kemphaan van Juni.
  Ben al benieuwd naar je tweede deel.
  Wat is fotografie toch een mooie hobby.
  Veel gezondheid en mooie fotomomenten in 2022.
  groet Bert

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Bert,

   Dank je, de roodborst maakte ik een hele serie van waarvan ik er gisteren enkele heb ingestuurd voor de Roots-maandwedstrijd, ben benieuwd. Die Schotse hooglander werkte wel lekker mee, de reacties hierover op dit blog waren voor mij de reden om recent daarvoor nog eens op stap te gaan, ik kon nu een hele serie in mooi avondlicht schieten. Komen in 2022 in een blog. Ja, fotografie en vooral de natuur is een prachtige hobby, zeker als gepensioneerde ben ik er dagelijks mee bezig.
   Dank ook voor je complimenten.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 11. Hai Ad,

  Allereerst nog de beste wensen voor 2022. Maak er iets moois van. Fijn dat je lens inmiddels al weer een tijdje bij je terug is. Twee maanden is wel erg lang en ik mij voorstellen dat je dat ding gemist hebt. Zonde van het grote reparatiebedrag, maar het is niet anders.
  Een mooi overzicht zo bij elkaar en je liefe voor vogels druipt er vanaf. De vliegende koolmees en roodborst zijn zeer goed gelukt. Mooie platen hoor. Gaaf dat je die koekoek zo kon benaderen. Meestal zijn ze al weg als je een kleine teen beweegt. Als er dan eens eentje wel blijft zitten, moet je daar inderdaad optimaal van profiteren. Op je blonde ruiter ben ik wel een beetje jaloers. Prachtig vogeltje en ik ben er inmiddels drie x eentje misgelopen. Alles zo bijelkaar een heel gaaf overzicht en best een hoop mooie waarnemingen voor 6 maanden. Ben benieuwd naar deel2.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi René,

   Zeker heb ik die lens enorm gemist, het voelde een beetje als een amputatie, maar gelukkig kan ik er nu weer mee vooruit. Ja vogels, dat is toch wel mijn ding net als voor jou, ik ben er eigenlijk al vanaf m'n elfde jaar mee bezig toen mijn vader een volière voor me kocht. Sindsdien heeft het me niet meer los gelaten, over een virus gesproken. Ja, die koekoek verbaasde mij ook wel, maar ik ben wel heel voorzichtig te werk gegaan. De blonde ruiter was een buitenkansje, ik ben geen twitcher, maar als zo'n zeldzaamheid zo dichtbij gezien wordt kan ik het toch niet laten om even te gaan kijken. Geen spijt van gehad. In deel 3 twee heb ik nog enkele verrassingen in petto, volgt z.s.m. Dank voor je reactie en compliment.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 12. Beter laat dan nooit: Alsnog de allerbeste wensen voor een mooi en gezond 2022 met mooie fotografische momenten. Aan die momenten heeft het je in het afgelopen jaar niet ontbroken, wat een prachtige en uitgebreide variatie laat je hier zien, stuk voor stuk fraaie beelden waarbij het Roodborstje mijn persoonlijke favoriet is.
  Ik reageer weinig bij je blogjes, maar weet dat ik wel altijd bekijk en lees Ad, en wie weet, ga ik in dit nieuwe jaar mijn leven wel beteren...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,

   Maakt niet uit beter laat dan geen reactie, ik ben er blij mee. Inderdaad leuke momenten maakte ik afgelopen jaar mee met enkele bijzondere waarnemingen, ook straks in deel 2. Jammer inderdaad dat we niet meer van je eigen werk zien op blogger, nog los van je reacties. Maar leuk te weten dat je me toch nog volgt, ik zie overigens ook regelmatig nog foto's van je op "natuur in Beeld" Maar hopelijk zien we je weer vaker terug op blogger. Bedankt voor je reactie en compliment.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 13. Prachtig overzicht heb je geplaatst Ad.
  Ik kan en ga niet kiezen er zijn er te veel heeeeel mooi ;-))
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Tinie,

   Dank je, dan wordt het moeilijk ja, maar leuk dat je zoveel foto's mooi vindt.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 14. Hoi Ad,

  wat een prachtige reeks laat je weer zien. Uiteraard vele al gezien maar als ze van deze kwaliteit zijn is het gewoon geweldig om nogmaals te zien en..... een favoriet is hier echt net uit te halen hoor. Werkelijk stuk voor stuk topbeelden maar oké, ik zal toch wat noemen want dat roodborstje in de sneeuw (fot 3) heeft toch mijn hart gestolen. Ook foto 14 (Tapuit) is een smeltfoto (we komen er dit jaar ook weer voor). Ik heb weer enorm zitten genieten Ad. Ik hoop dat dit nieuwe jaar ook weer veel mooie fotomomenten op zal leveren ;-) We spreken elkaar.

  Lieve groet,
  Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Helma,

   Hartstikke bedankt voor je leuke bericht. Toch, van alle foto's die ik in dit blog heb opgenomen zij er slechts twee (nrs 1 en 3) die ik eerder al in een blog had laten zien. Maar, maakt miet uit ik ben er erg blij mee dat je ze zo waardeert. Hoop dat jullie dit jaar weer deze kant op kunnen komen en dat we corona eindelijk eens achter ons kunnen laten, wellicht kunnen we elkaar in de Groote Peel een keer kunnen treffen. Wij hebben ook al plannen gemaakt om weer eens naar de kop van Noord-Holland te komen, als het zover is zal ik zeker vooraf even contact met je opnemen. De laatste keer hebben we volgens mij een hoop leuke plekjes rond Den Oever gemist. Hoop verder dat je dit jaar weer wat meer tijd kunt vinden om je prachtige werk te kunnen laten zien.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
  2. Hoi Ad,

   ik ga ervanuit dat de meeste foto's dan al een keer zijn geplaats en vaak vergeet je dan wat er op sommige foto's stonden. Maar je had er dus maar 2 eerder geplaatst hahahah... maakt inderdaad niets uit want ze zijn prachtig :-)
   Ja, we komen dit jaar weer die kant op en hopen op wat minder water dan vorig jaar (we zaten net verkeerd in die periode). We hadden vorig jaar gelijk al geboekt voor dit jaar maar mijn vakantie werd op het werk afgekeurd vanwege personeelstekort in die periode. Ik moet het opnieuw aanvragen en mocht ook niet langer dan 3 weken zonde dat laatste weekend.
   We konden gelukkig een week later daar ook nog terecht dus het zou leuk zijn als we elkaar inderdaad kunnen treffen daar ergens ;-)

   Groetjes,
   Helma

   Verwijderen
 15. De koolmees, de roodborst, de schotse hooglander, de kievitsbloem, de tapuit, de zwarte stern en niet te vergeten de koekoek...dat zijn de foto's waar ik extra lang naar wilde kijken. Maar alle foto's zijn fantastisch. Je toont weer topfotografie.
  Heerlijk!
  Groetjes,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maria,

   Leuk dat je even aangeeft waar je voorkeur naar uit gaat, die jij noemt zijn ook wel de foto's waar ik zelf ook het meest tevreden over ben. Dank je voor je reactie.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen