Door op een foto te klikken krijgt u een vergrote weergave. De foto, vooral de scherpte, is dan echt van veel betere kwaliteit.

Op mijn beelden rust copyright (© advanduren) en ze mogen niet voor andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor mijn schriftelijke toestemming is verleend.

woensdag 31 augustus 2022

Weer leuk

In juni j.l. heb ik een blogje geschreven over het IVN Geldrop dat in 2021 haar 50-jarig jubileum vierde en dat ik in de daaraan verbonden fotowedstrijd met enkele foto's in de prijzen was gevallen. Dit jaar vierde het IVN Helmond (mijn woonplaats) haar 40-jarig jubileum en ook hieraan was een fotowedstrijd verbonden. Deze wedstrijd bestreek vier kwartalen en je kon vanaf midden vorig per kwartaal twee foto's inzenden. Elk kwartaal werd er een winnaar aangewezen en de vier winnaars zouden met hun, door het IVN ingelijste foto, deel uitmaken van de voor en door hun leden gehouden expositie. Na afloop van de vanaf half juli tot afgelopen weekend durende expositie kregen de vier kwartaalwinnaars hun ingelijste foto als prijs mee naar huis. Ik was met onderstaande foto van een spechtinktzwam die ik in regio maakte (een voorwaarde) de winnaar van het tweede kwartaal. Was de opening van de expositie met toespraakjes en champagne al een leuke happening, dan was de uitreiking van de ingelijste foto afgelopen weekend zeker een bekroning op mijn hobby als natuurfotograaf. De lijst heeft intussen een prominent plekje gekregen op mijn werk(foto)kamer.

Groeten, Ad


Foto van de ingelijste foto op de expo.


Originele foto zoals ik hem inzond.

Volgende keer nog een blogje over Texel afgelopen voorjaar. Tot dan.

26 opmerkingen:

 1. Hoi Ad, gefeliciteerd !!!
  Het is ook een geweldig mooie foto. Mooi dat bokeh op de achtergrond en scherpte diepte op de foto. Er gebeurt van alles op de foto, maar toch speelt de paddenstoel de hoofdrol. De gemarmerde hoed is ook heel fraai!
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Maria,

   Dank je en mooi hoe je omschrijft waarom je vindt dat de foto aanspreekt, dat was ook de reden waarom ik hem voor deze wedstrijd had ingestuurd.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 2. Hi Ad, and a great congratulations ! It is a really good picture and you diserve the win !
  Greetings Lasse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Lasse,

   Dank je voor de felicitatie, leuk dat je het ook een goede foto vindt.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 3. Ha Ad van harte gefelicuteerd wat is dit heel leuk en laten we eerlijk zijn ook een bekroning van je honny

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Bas,

   Dank voor je felicitatie, en ik beschouw het zeker als een bekroning op mijn hobby alhoewel het natuurlijk maar een lokale wedstrijd was.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 4. Hoi Ad,
  Maar dat is fantastisch. Gefeliciteerd met deze bekroning van één van je mooie foto's.
  Het is altijd super leuk wanneer je foto's ook bij anderen in de smaak vallen. Nou Ad, hier kun je weer trots op zijn. Geweldig hoor!!

  Groeten en een fijn weekend,
  Marco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marco,

   Dank je, het is natuurlijk wel lastig als je een groot portfolio hebt om een foto te kiezen die je dan inzendt, maar mijn keuze was blijkbaar een goede. Het is met zo'n lokale wedstrijd natuurlijk nog niets vergeleken bij jouw winnende foto van destijds voor de Roots met die kwal in het aquarium.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 5. Dat is zeker leuk, Ad.
  Van harte gefeliciteerd met deze eer; het is ook een prachtige foto.

  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Corrie, leuk dat je het ook een mooie foto vindt.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 6. Hoi Ad.
  Gefeliciteerd met deze foto, je moet er wel de lens voor hebben en het is 'n schitterende opname.
  Groetjes Loes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Loes,

   Dank je voor de felicitatie, uiteraard moet je hier de spullen voor hebben, ik maakte deze foto met een 90 mm. macrolens, maar ik mag zulke foto's ook graag maken met een telelens.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen
 7. Hai Ad,

  Altijd leuk om een wedstrijd te winnen, wat je leeftijd ook is. Het is toch waardeering voor je werk. Een mooie sfeerplaat van een geweldige soort.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi René,

   Ja, zeker leuk al was het maar een lokale wedstrijd, ik doe overigens zelden met een wedstrijd mee, maar bij het 40-jarig jubileum van de plaatselijke IVN vond ik het wel toepasselijk om mee te doen alhoewel ik zelf geen lid ben van die club. Dank je voor je compliment.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 8. Una seta espectacular y las fotos también lo son, enhorabuena Ad!!! Un abrazo desde el norte de España.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Germán, het is een padenstoel die hier in Nederland niet zo veel voorkomt. Leuk ook dat je de foto mooi vindt.

   Groeten uit Nederland,
   Ad

   Verwijderen
 9. Hallo Ad
  der Sieg war deiner und du hast es verdient, ein tolles Foto mit schönem Hintergrund
  Gratulation dazu...
  Grüsse Frank

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Frank,

   Dank je voor je felicitatie, leuk dat je de foto zo kunt waarderen, de achtergrond had ik speciaal op gelet, mijn standpunt zodanig gekozen dat het licht door de bomen viel en door het grote diafragma kreeg ik de bokeh-ringen.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 10. Hoi Ad,
  Het is hoe dan ook al een prachtige plaat. Daarom is het heel plezierig als anderen die er kijk op hebben deze plaat hebben uitgekozen. Een bijzondere waardering waar je op je werkkamer nog vaak naar zal kijken. Gefeliciteerd.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kees,

   Op de eerste plaats bedankt voor je compliment en felicitatie. Het is natuurlijk altijd afwachten wat anderen van je foto vinden en of ze dezelfde aspecten zien die de reden vormden waarom je deze foto inzond. Hij heeft inderdaad een plekje gekregen op mijn werkkamer.

   Groeten,
   Ad

   Verwijderen
 11. Wat een mooierd. Ik snap dat ie uitgekozen werd. Het is een heel mooi plaatje zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met de prijs ! Mooie foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gefeliciteerd Ad, het is ook een prachtige foto! Leuk hoor als jouw foto uitgekozen wordt als de winnende foto. Een heel groot compliment!

  Groetjes,
  Annette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Annette, zeker leuk en een mooie bekroning op m'n hobby.

   Groetjes,
   Ad

   Verwijderen